ORTHODONTIE

Wat is orthodontie?
Orthodontie is een onderdeel van de tandheelkunde dat zich richt op behandeling van problemen met de kaak- en tandstand door middel van orthodontische apparatuur (beugels). Met behulp van beugels wordt kaakgroei beïnvloed en worden tanden en kiezen naar de juiste plaats verplaatst. Hierdoor ontstaat een gebit waarvan de tanden en kiezen netjes op een rij staan en waarvan de functie goed is tijdens praten, eten en slikken.

Wat is een orthodontist?
Een orthodontist is een tandarts die na zijn studie tandheelkunde een vierjarige fulltime specialistenopleiding aan de universiteit heeft gevolgd tot specialist in de Dento-Maxillaire Orthopaedie (Orthodontie). Hierdoor hebben orthodontisten de meeste kennis en vaardigheden om afwijkingen in kaken, standen van kaken en onregelmatigheden in gebitten op een goede manier te behandelen. De orthodontist is de specialist op het gebied van beugelbehandelingen.

Na afronding van de orthodontische specialisatie mag de orthodontist zich registreren in het Specialisten Register de Dento-Maxillaire Orthopaedie (Orthodontie). De orthodontist werkt dan niet meer als tandarts, maar houdt zich alleen nog bezig met orthodontie. Tijdens je behandeling bij de orthodontist blijf je naar je eigen tandarts gaan voor controle van bijvoorbeeld gaatjes en tandvleesontstekingen.

Registratie als orthodontist
P.T.W.M. Bovend’Eerdt is officieel geregistreerd als orthodontist in het BIG-register van het Ministerie van Volksgezondheid.
BIG registratienummer: 09044882202
Beroepsgroep: Tandarts
Specialisme: Dento-maxillaire orthopaedie (orthodontist)