Kies voor een mooi gebit!

EERSTE CONSULT

Je hebt een verwijzing van je tandarts gekregen voor advies van de orthodontist of wil zelf graag weten wat een beugelbehandeling voor jou kan betekenen. Je eerste afspraak is bedoeld als kennismaking met de praktijk en de orthodontist en is vooral informatief van aard. Er wordt gekeken naar de mogelijkheiden en wensen van jouw behandeling. De afspraak van je eerste bezoek duurt ongeveer 30 minuten.

Tijdens deze afspraak zal de orthodontist een mondonderzoek uitvoeren om de conditie van je gebit en de stand van je kaken te beoordelen en te kijken welke problemen er zijn. Soms wordt er in overleg direct een röntgenfoto gemaakt om aanvullende informatie te verkrijgen.

Tenslotte beslis je met de orthodontist of je wel of niet gaat starten met je behandeling. Soms is het beter om voorlopig niets te doen, bv. omdat je eerst nog tanden moet wisselen. Indien gewenst kun je ook eerst zelf rustig nadenken over het behandelvoorstel. Wanneer gezamenlijk is besloten om met een behandeling te starten kunnen de benodigde afspraken voor de start van de behandeling direct ingepland worden.

bespreking behandelplan beugel

BEHANDELPLAN

Tijdens het eerste consult heeft de orthodontist een algemene indruk gekregen van de stand van je gebit. Op basis hiervan wordt een voorlopig behandelplan opgesteld. Voor het opstellen van een definitief behandelingsplan heeft de orthodontist meer informatie van je gebit nodig.

Hiervoor zal een aanvullend onderzoek uitgevoerd worden. (Deze afspraak duurt ongeveer een half uur)

  • Kleurenfoto’s: een aantal digitale foto’s van je gezicht, tanden en kiezen vanuit verschillende hoeken of posities.
  • Röntgenfoto’s
  • Gebit scan: Met een 3D Mondscanner wordt een digitale gebitsafdruk gemaakt.

Nadat de orthodontist de volgende gebitsgegevens heeft bestudeerd zal hij meestal je behandelplan bevestigen dat tijdens de eerste afspraak is besproken. In dit geval zal tijdens je volgende afspraak je orthodontische behandeling gestart worden. Soms moet op basis van de uitgebreide gegevens het voorlopige behandelplan aangepast worden. Ook kan het zijn dat de orthodontist de voorgestelde behandelmogelijkheden nader wil bestuderen. In deze gevallen zal de orthodontist dit bij je volgende afspraak verder bespreken. Ook zal de orthodontist de financiële kostenbegroting doornemen en wat eventuele risico’s van de behandeling zijn.

KOSTEN

Kosten / vergoeding

De kosten voor een beugelbehandeling kunnen variëren. Dit heeft te maken met de behandelingsduur en voor welke beugel er gekozen wordt. De gemiddelde kosten voor een beugelbehandeling zijn tussen de €2000,- en €3000,-.

Alle orthodontisten moeten werken met landelijke vaste tarieven. Deze tarieven stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vast in opdracht van de overheid.

Materiaal / techniek kosten

De landelijke tarievenlijst is exclusief materiaal en techniekkosten. Zie onderstaande tarievenlijst voor de materiaal en techniekkosten die worden gebruikt binnen onze praktijk.

Facturatie

Onze facturen worden verzorgd door Netpoint Factoring. Rekeningen gaan meestal rechtstreeks naar de verzekeraar. Afhankelijk van de voorwaarden van je verzekeringspolis krijg je soms geen factuur, soms een deelfactuur en soms de volledige factuur toegestuurd.

Mocht je vragen hebben over je rekeningen dan kun je telefonisch contact opnemen met Netpoint Factoring op het nummer 0416-541509. Binnen het portaal staat een overzicht van jouw declaraties. Ook zie je hier de vergoedingen door de zorgverzekeraar. 

Zorgverzekeraar

Heb je vragen over de vergoeding van je zorgverzekeraar neem dan altijd eerst contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je het beste de vergoedingen uitleggen op basis van de polisvoorwaarden van jouw persoonlijke zorgverkering.

HEB JE VRAGEN?

Neem gerust contact op.
We zijn benieuwd wat er speelt en wat we voor je kunnen betekenen.

Whatsapp ons >